Glutenvrij brood recept italiaans

Ingrediënten

400 gr Italiaanse bloem (Farina de semola di grano duro)
2,5 zakje gedroogde gist (7gram per zakje)
2 eetlepels tijm
1 eetlepel suiker
1 teentje knoflook fijngesneden
30 gr gedroogde tomaten in stukjes gesneden
2 dl warm water
1 theelepel zout
2 dl olijfolie
2 eetlepels olie voor het bestrijken
Grof zeezout

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Zo maak je echt lekker glutenvrij brood met olijven knoflook en rozemarijn

Los de gist op in het warme water. Meng de bloem, suiker, 2dl olijfolie, knoflook, tomaat, zout  en tijm in een kom en meng dit goed door.Voeg het water met de gist toe en kneed dit tot een soepel deeg.Leg dit deeg op een bakplaat en druk dit tot een langwerpig brood van circa 2 cm dikte.Laat het brood  20 minuten rijzen.Verwarm  ondertussen de oven voor op 180 graden Celsius.Bestrijk het brood na de 20 minuten met wat olijfolie en strooi er wat grof zeezout overheen. Bak het brood gaar op 180c in ongeveer 15-18 minuten.Tip: je kunt er ook nog allerlei andere ingrediënten aan toevoegen. Denk aan kruiden, olijfen, kappertjes enz enz.