Meer informatie bel: 030 7370051 info@keukenvuur.nl

Gezouten varkensvlees recept uit de Caribische keuken Sancocho

Gezouten varkensvlees recept uit de Caribische keuken Sancocho
Caribische kookworkshops

HOE MAAK JE DIT GERECHT?

Ingrediënten:
– 400 gr gezouten varkensvlees in blokjes gesneden
– 2 uien fijngesneden
– 2 teentjes knoflook fijngesneden
– 2 stengels bleekselderij fijngesneden
– 1 groene paprika fijngesneden
– 1 eetlepel peterselie fijngesneden
– 1 eetlepel korianderblad fijngesneden
– 1 rode peper fijngesneden
– 2 liter vleesbouillon
– 4 groene bakbananen gepeld en in stukjes van 2,5 cm gesneden
– 200 gr cassave geschild en in stukjes van 2,5 cm gesneden
– 200 gr pompoen in stukjes van 2,5 cm gesneden
– 200 gr zoete aardappel in stukjes van 2,5 cm gesneden
– 250 gr callaloo blaadjes ( vervangen door paksoi) grof gesneden
– Zout en peper

Bereiding:
Doe het gezouten vlees in een pan en voeg zo veel water toe totdat het net onder staat. Breng de pan met water aan de kook en laat dit 45 minuten zachtjes pruttelen.Giet dan het vocht af en voegde uien, knoflook, rode peper, bouillon, bakbanaan, cassave, pompoen en de zoete aardappel toe en breng dit aan de kook. Laat dit 15 minuten zachtjes doorkoken en voeg dan de paksoitoe.Als alle groenten gaar zijn zet dan het vuur uit en voeg de peterselie en de koriander toe en breng op smaak met zout en peper.

 

Neem contact op!
Misschien vind u dit ook wel leuk
Alle recepten-voor-de-mexico-kookworkshop
Ovenschotel van kip met Mexicaanse peper tortillachips en avocado
Streetfood recepten keukenvuur
Zo maak je gevulde pannenkoeken het Streetfood uit India Pantaras
Vietnamese recepten
Zoete aardappel taartje met gamba het Streetfood van Vietnam
Vietnamese recepten
Varkensvlees gegaard in kokosmelk op de Vietnamese manier