Gezouten rundvlees recept uit de caribische keuken sancocho

Ingrediënten

400 gr gezouten varkensvlees in blokjes gesneden
2 uien fijngesneden
2 teentjes knoflook fijngesneden
2 stengels bleekselderij fijngesneden
1 groene paprika fijngesneden
1 eetlepel peterselie fijngesneden
1 eetlepel korianderblad fijngesneden
1 rode peper fijngesneden
2 liter vleesbouillon
4 groene bakbananen gepeld en in stukjes van 2,5 cm gesneden
200 gr cassave geschild en in stukjes van 2,5 cm gesneden
200 gr pompoen in stukjes van 2,5 cm gesneden
200 gr zoete aardappel in stukjes van 2,5 cm gesneden
250 gr callaloo blaadjes ( vervangen door paksoi) grof gesneden
Zout en peper

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Doe het gezouten vlees in een pan en voeg zo veel water toe totdat het net onder staat. Breng de pan met water aan de kook en laat dit 45 minuten zachtjes pruttelen.Giet dan het vocht af en voegde uien, knoflook, rode peper, bouillon, bakbanaan, cassave, pompoen en de zoete aardappel toe en breng dit aan de kook. Laat dit 15 minuten zachtjes doorkoken en voeg dan de paksoi toe.Als alle groenten gaar zijn zet dan het vuur uit en voeg de peterselie en de koriander toe en breng op smaak met zout en peper.