Gewokte Aubergine met basilicum een lekker vegetarisch Thais gerecht

Ingrediënten

3 st lange paarse dunne aubergine (te koop bij de toko)
2 trosjes kampot peper (te koop in de Toko)
½ bosje Thaise basilicum blaadjes (te koop bij de toko)
4 teentjes knoflook fijngesneden
1 rode peper met de zaadjes fijngesneden
2 el sojasaus
2 el paddenstoelen vegetarische saus (te koop in de toko)
2 dl groentebouillon
1 tl palmsuiker
Sap van 1 limoen
1 tl knoflookgranulaat
Zout
Zout en peper
zonnebloemolie

BBQ kookworkshop

  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • prijs is gebaseerd op minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 62,50 euro p.p.

Bereiding

Snij de aubergine in de lengte doormidden en snij er dan blokjes van 2 cm van. Strooi wat zout over de aubergine blokjes en laat dit 10 minuten marineren. Giet na de 10 minuten de aubergine blokjes op een vergiet en knijp de blokjes stevig uit.

Stamp de knoflook samen met de rode peper tot een pasta in een vijzel. Verhit olie in een wok en bak de pasta kort aan. Voeg dan de kampot peper korrels toe en bak deze kort mee. Voeg dan de aubergine toe en roerbak deze 1 minuut mee. Blus dan af met de groentebouillon, sojasaus, paddenstoelen vegetarische saus en voeg de palmsuiker toe. Stoof de aubergine beetgaar zet dan het vuur uit en voeg limoensap, Thaise basilicumblaadjes en knoflookgranulaat toe.  Breng op smaak met zout en peper. Serveer met rijst gefrituurde sjalotten en Thaise chili olie.