Gevulde roti murtabak

Ingrediënten

– Voor het deeg
– 200 gr bloem
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel suiker
– 50 gr zachte boter
– 0,5 dl melk 0,5 dl warm water
– olie
– Voor de vulling
– 2 uien fijngesneden
– 2 teentjes knoflook fijngesneden
– 1 eetlepel verse gember geraspt
– 2 theelepels kurkuma
– 1 eetlepel garam marsala
– 2 theelepels gemalen komijn
– 200 gr lamsgehakt
– 1 rode peper fijngesneden
– ¼ bosje koriander fijn gesneden
– 2 eieren losgeklopt
– zout 4 eetlepels ghee ( te koop in de toko)

BBQ kookworkshop

  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • prijs is gebaseerd op minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 62,50 euro p.p.

Bereiding

Zo maak je gevulde roti het Streetfood uit Singapore

Werkwijze deeg

Meng alle ingrediënten voor het deeg door elkaar en maak er een soepel elastische deeg. Verdeel het dan is 6 balletjes en smeer het in met olie, laat het deeg een uur rusten.

Werkwijze Murtabak

Verhit 2 eetlepels ghee in een pan en bak de uien kort aan. Voeg dan de knoflook, gember en peper toe en bak dit kort mee .Voeg dan het vlees toe bak dit rul gaar en voeg de kurkumma, garam marsala en de komijn toe. Mix dit goed door en beng op smaak met zout en peper.Haal dan de pan van het vuur en doe het vlees in een kom.Laat dit afkoelen en roer er dan de gesneden koriander en de eieren door.Verdeel de mix in 6 portie’s. Rol de balletjes deeg uit op een met bloem bestoven werkbank tot cirkels van 30 cm en eg deze op een bord. Verhit in een pan 2 eetlepels ghee en leg er een cirkel in. Doe in het midden van de cirkel de vulling en vouw alle kanten naar elkaar toe. Bak de murtabak aan allebei de kanten goudbruin en serveer er de zoet zuur van sjalot en rode peper bij.