Gevulde poblano chilipeper het nationale feestgerecht van Mexico

Gevulde poblano chilipeper het nationale feestgerecht van Mexico

Gevulde poblanos chilipeper is het nationale feestgerecht van Mexico. Een poblano chilipeper gevuld met picadillo geserveerd met walnotensaus en granaatappel. Gevulde poblanos chilipeper ( Chiles en Nogada) heeft de kleuren van de Mexicaanse vlag.


 


Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Zo maak je gevulde poblano chilipeper het nationale feestgerecht van Mexico

ingrediënten

5 st poblano chilipeper geroosterd ( kun je de chilipepers niet vinden vervang deze dan voor groene puntpaprika

Werkwijze poblano chilipeper

Prik een vork in een chili een rooster deze boven vuur. Als de buitenkant goed donker is pak de chili dan in een stuk plastic en laat de chili daar koud in worden. Als de chili goed koud is haal deze dan uit de plastic en verwijder het velletje. Snij de chili dan in en verwijder de zaadjes. Dep de chili droog met wat keukenpapier en ga verder met de picadillo vulling.

Gevulde poblano chilipeper het nationale feestgerecht van Mexico

500 gr rundergehakt
2 st ui fijngesneden
3 teentje knoflook fijngesneden
1 appel geschild en in kleien stukjes gesneden
1 peer geschild en in stukjes gesneden
2 el rozijnen geweld in heet water
50 gr amandelschaafsel
400 gr verse trostomaten in stukjes gesneden
1 tl tijm
1 tl kaneel
1 tl zwarte peper gemalen
½ tl kruidnagelpoeder
zout en peper
Granaatappelpitten
2 el platte peterselie fijngesneden
zonnebloemolie om te bakken

Werkwijze poblano chilipeper het nationale feestgerecht van Mexico

Verhit de olie in een pan en bak het gehakt gaar. Voeg dan de ui en knoflook toe en bak deze mee. Voeg dan de tomaten, rozijnen, tijm, kaneel, zwarte peper, en kruidnagelpoeder toe  en breng alles aan de kook. Zet dan het vuur lager een laat dit net zo lang koken totdat het meeste vocht verdampt is. Voeg op het laatste moment de appel, peer en de amandelschaafsel toe en stoof dit 2 minuten zachtjes mee.  Zet dan het vuur uit en breng op smaak met zout en peper. Laat de de picadillo dan afkoelen en vul de pepers met dit mengsel

Voor de walnotensaus van de gevulde poblano chilipeper 

200 gr walnoten in stukjes gesneden
½ tl nootmuskaatpoeder
2 dl slagroom
0,5 dl melk
100 gr cream cheese

Werkwijze walnotensaus van de gevulde poblano chilipeper 

doe alle ingrediënten in een keukenmachine en meng dit tot een luchtige saus

Beslag voor Gevulde poblano chilipeper

ingrediënten
2 st eiwit
2 st eidooier
bloem
½ theelepel zout

Werkwijze beslag voor de gevulde poblano chilipeper

Klop de eiwitten luchtig in de keukenmachine. Voeg dan het zout en de eidooiers toe en meng dit voorzichtig door zodat het beslag mooi luchtig blijft.

Afwerking gevulde poblano chilipeper het nationale feestgerecht van Mexico

 

Haal de gevulde pepers door de bloem. Doe de pepers dan een voor een door het beslag. Verhit de olie in een pan en bak de pepers met het beslag goudbruin. Haal de pepers dan uit de pan en leg deze op wat keukenpapier. Leg de pepers dan op een schaal en giet er de walnotensaus over. Strooi er dan de granaatappelpitten en de peterselie over eet smakelijk. Een gewone versie van een picadillo voor een vulling van bv tamales.