Gevulde bakbanaanen platanos rellenos de carne picada

Ingrediënten

4 rijpe bakbananen
3 teentjes knoflook fijngesneden
2 tomaten in kleine stukjes gesneden
1 ui fijngesneden
1 groen paprika fijngesneden
2 rode pepers zonder het zaad fijngesneden
600 gr rundergehakt
1 dl runderbouillon
sap van 2 limoenen
1 eetlepel gerookte paprika poeder
2 theelepels gemalen komijn
100 gr geraspte oude kaas
1/3 bosje koriander fijngesneden
olijfolie zout en peper

Streetfood kookworkshop

kookworkshop aanbieding
  • Inclusief (non alcoholische) consumpties
  • Prijs gebaseerd op minimaal 15 personen
  • Inclusief de BTW
  • Workshop te boeken voor deze prijs van 13:00 - 16:00

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 pp euro p.p.

Bereiding

Zet de bakbananen op een bakplaat en bak deze 20 minuten op 180c. Haal dan de bananen uit de oven en snij ze in de lengte open. Schraap met behulp van een lepel iets van de bananenmassa weg en prak dit fijn bewaar in een kommetje. Verhit de olie in een pan en bak de uien, knoflook en de rode peper kort aan. Voeg dan de gehakt toe en bak dit rul los. Voeg dan bouillon, kruiden, limoensap en tomaten toe en breng dit aan de kook. Zet dan het vuur lager en voeg de geprakte banaan toe. Laat het meeste van het vocht verdampen en zet dan het vuur uit . Meng er de koriander door breng op smaak met zout en peper. Vul met dit mengsel de bakbananen en strooi er wat geraspte kaas over. Zet de gevulde bakbananen in een ovenschaal en verwarm ze 15 minuten op 200c.