Gevuld speculaas recept swarte schaep

Ingrediënten

Voor het deeg
250 gr zachte roomboter
100 gr witte basterdsuiker
100 gr bruine basterdsuiker
1 ei
2 eetlepels karnemelk
10 gr citroenrasp
10 gr bakpoeder
20 gr speculaaskruiden
475 gr Zeeuwse bloem
Voor de vulling
600 gr amandelspijs
1 ei
100 gr zachte roomboter
rasp van een citroen
Voor het garnituur
30 hele amandelen
2 eigelen losgeklopt

Maleise kookworkshop

Maleise kookworkshop
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • Prijs gebaseerd op minimaal 10 personen
  • Ex de BTW

Normaal: 75 euro p.p.

Nu: 70, pp ex BTW euro p.p.

Bereiding

Gevuld speculaas recept van restaurant het Swarte Schaep

Meng alle ingredienten voor het deeg door elkaar in een keukenmachine en draai hier een soepel beslag van. Doe het deeg dan in een kom dek deze af met plastic en zet voor minimaal 6 uur in de koelkast. Meng voor de vulling alle ingredienten door elkaar in een kom tot een gladde massa. Bestuif de werkbank met bloem en rol het deeg uit tot 3cm dikte. Snij het deeg dan doormidden en leg de helft van het deeg op een met bakpapier bekleden diepe bakplaat ( vorm). Verdeel voorzichtig het spijs over het deeg en dek de spijs laag dan weer af met het andere gedeelte van het deeg dat je nog niet gebruikt hebt. Smeer het deeg dan in met het eigelen en verdeel hier de amandelen overheen. Bak de gevulde speculaas af op 165c in ongeveer 45 minuten.