Gestoomde vis op citroengras recept uit de thaise keuken

Ingrediënten

6 stuks citroengras in de lengte doorgesneden
1 hele vis of 4 kleine
4 teentjes knoflook
1 wortel in kleine blokjes fijn gesneden
2 eetlepel korianderblad fijngesneden
6 kleine pepertjes fijngesneden
2 eetlepels suiker
3 eetlepels vissaus
5 eetlepels limoensap

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Gestoomde vis op citroengras recept uit de Thaise keuken

Gestoomde vis op citroengras is een makkelijke en gezonde manier voor het bereiden van vis.  Je kunt voor dit recept visfilets of hele vissen gebruiken. Let wel op dat de tijd van het stomen voor een hele vis langer is dan voor een visfilet. De dressing die je op het laatste moment over de vis schenkt is het lekkerst als deze even lauwwarm is gemaakt. Als je het recept voor de dressing zo aanhoud dan is de dressing vrij pittig. Eet je zelf minder heet pas dan de hoeveelheid pepertjes in het recept aan. De pepers worden ook een stuk minder pittig als je er eerst de zaden uit haalt. De gewone Spaanse peper die je in de supermarkt koopt zijn al een stuk minder pittig. In dit recept zijn wij uitgegaan van bird-eye pepers.

Gestoomde vis op citroengras recept uit de Thaise keuken

 

Plet citroengras met de stamper van de vijzel.Snij de vis diagonaal in aan bij de kanten.Leg de vis in een stoommandje op de stukken citroengras en stoom gedurende 15 minuten tot de vis gaar is. Doe de knoflook en de wortel in een kom samen met de overige ingrediënten.Neem de vis uit de pan presenteer op een bord en lepel de saus er lauwwarm over de vis.