Gestoomde gehaktbroodjes voor de dim sum kookworkshop

Bereiding:
Verhit de olie in een wok op middelhoog vuur. Bak de gember en knoflook circa 1 minuut voeg het varkensvlees en de lente-uitjes toe en bak dit 10 seconden mee.Voeg dan de hoisin saus, oester, sojasaus, sesamolie en het maïzenapapje toe en breng dit aan de kook, laat dit door pruttelen totdat de saus dik genoeg is.Doe het deeg op een met bloem bestoven werkvlak en kneed circa 5 minuten door tot het mooi glad is.

Het Vouwen

Verdeel het deeg in 16 stukjes en rol ze of druk ze met je handpalm tot cirkels van 5 cm doorsnee. Dek het deeg af met een vochtige theedoek.Neem een deegcirkel tegelijk en schep 2 theelepels vulling in het midden.Trek de randen naar binnen toe en draai ze dicht. Dek weer af met een vochtige theedoek en maak de rest van de broodjes op dezelfde manier.Vul een middelgrote wok tot de helft met water( de stoommand mag het water niet raken) En breng aan de kook. Leg de gevulde broodjes met de vouw naad naar onderen naast elkaar op een stuk vetvrij papier in de stoommand.

Doe de deksel erop en laat 15 minuten stomen.Neem de stoommand daarna uit de wok en neem er de broodjes voorzichtig uit.Knip de bovenkant van de broodjes 2 keer met een schaar in zodat de bovenkant op een ster lijkt Serveer warm en geef er sojasaus of hoisinsaus bij.