Gestoomde broodjes recept vulling Streetfood Dim Sum

Gestoomde gehaktbroodjes voor de dim sum kookworkshop

Gestoomde gehaktbroodjes voor de dim sum kookworkshop

HOE MAAK JE DIT GERECHT?

Ingrediënten:
– 1 eetlepel fijngesneden gember
– 2 tenen knoflook fijngesneden
– 1 eetlepel oestersaus
– 2 eetlepel zonnebloemolie
– 1 theelepel sesamolie
– 1 eetlepel maïzena gemengd met 1 eetlepel water
  – 250 gr rul gebakken gehakt ( half om half of rund )
– 1 eetlepel sojasaus
– 3 lente uitjes fijngesneden
– 1 eetlepel Hoisin saus

Gestoomde gehaktbroodjes voor de dim sum kookworkshop

Bereiding:
Verhit de olie in een wok op middelhoog vuur. Bak de gember en knoflook circa 1 minuut voeg het varkensvlees en de lente-uitjes toe en bak dit 10 seconden mee.Voeg dan de hoisin saus, oester, sojasaus, sesamolie en het maïzenapapje toe en breng dit aan de kook, laat dit door pruttelen totdat de saus dik genoeg is.Doe het deeg op een met bloem bestoven werkvlak en kneed circa 5 minuten door tot het mooi glad is.

Het Vouwen

Verdeel het deeg in 16 stukjes en rol ze of druk ze met je handpalm tot cirkels van 5 cm doorsnee. Dek het deeg af met een vochtige theedoek.Neem een deegcirkel tegelijk en schep 2 theelepels vulling in het midden.Trek de randen naar binnen toe en draai ze dicht. Dek weer af met een vochtige theedoek en maak de rest van de broodjes op dezelfde manier.Vul een middelgrote wok tot de helft met water( de stoommand mag het water niet raken) En breng aan de kook. Leg de gevulde broodjes met de vouw naad naar onderen naast elkaar op een stuk vetvrij papier in de stoommand.

Doe de deksel erop en laat 15 minuten stomen.Neem de stoommand daarna uit de wok en neem er de broodjes voorzichtig uit.Knip de bovenkant van de broodjes 2 keer met een schaar in zodat de bovenkant op een ster lijkt Serveer warm en geef er sojasaus of hoisinsaus bij.

 

Neem contact op!
Misschien vind u dit ook wel leuk
Thaise Pomelo salade met cashewnoten uit Chang Rai
lokale markt Siep Raep Cambodja
Roergebakken biefstuk met Kampot peperkorrels Cambodjaans gerecht
lokale markt Siep Raep Cambodja
Citroengras galanga Kroeung smaakmakers uit de keuken van Cambodja
lokale markt Siep Raep Cambodja
Salade van Jackfruit met oesterzwammen en basilicum naar Cambodjaanse recept