Koningsboleet

Verhit de zonnebloemolie in een pan en bak de knoflook en sjalot kort aan. Voeg dan de gesneden koningsboleet toe en bak deze kort mee. Blus af met de groentebouillon, kikkoman en mirin en breng dit aan de kook. Zet dan het vuur lager doe een deksel op de pan en stoof de koningsboleet beetgaar. Voeg dan de bosui, sesamzaad en de sesamolie toe en breng op smaak met verse peper.

Groene thee risotto

Breng de bouillon zachtjes aan de kook. Doe de boter in een pan en smelt de boter op laag vuur. Voeg dan de fijngesneden ui en de knoflook toe en stoof deze in ongeveer 5 minuten zachtjes gaar. Blus de rijst dan af met de witte wijn en voeg 1 dl warme bouillon toe ( blijf constant roeren). Wacht totdat alle bouillon is verdampt en schep er dan weer wat bouillon bij (blijf constant roeren). Herhaal dit totdat alle bouillon door de rijst is opgenomen. Voeg niet te veel bouillon tegelijk toe, de rijst moet steeds pruttelen in een beetje vocht. Als de rijst beetgaar is zet dan het vuur uit (na ongeveer 18 minuten). Breng de rijst dan op smaak met truffelolie, matchapoeder en wat zout. Plaats nu het deksel op de pan en laat de risotto nog 1 a 2 minuten staan.

Serveer de risotto in een diep bord en leg daar een beetje van de gestoofde koningsboleet op. Garneer af met wat verse truffel en wat truffel olie.