Gestoofd varkensvlees met tahure recept uit de filipijnse keuken

Ingrediënten

1,5 kg varkensprocureurvlees ( nekvlees)
2,5 ltr water
100 gr Tahure pasta
150 gr geroosterde ongezouten pinda’s fijn gesneden
Voor de marinade
3,5 dl kokosazijn of appelazijn
3 eetlepels soya saus
3 teentjes knoflook fijn gesneden
1 theelepel gedroogde oregano
100 gr rietsuiker
20 st zwarte peperkorrels
Zout en peper uit de molen

Streetfood kookworkshop

kookworkshop aanbieding
  • Inclusief (non alcoholische) consumpties
  • Prijs gebaseerd op minimaal 15 personen
  • Inclusief de BTW
  • Workshop te boeken voor deze prijs van 13:00 - 16:00

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 pp euro p.p.

Bereiding

Gestoofd varkensvlees met Tahure recept uit de Filipijnse keuken

Stamp de knoflook samen met de peperkorrels tot een grove pasta in een vijzel. Doe de pasta in een kom en meng er de andere ingrediënten voor de marinade door.Snij het varkensvlees in stukken van 3 bij 3 cm en meng het vlees goed door met de marinade. Laat de marinade minimaal 2 uur in trekken of nog beter is het om een dag het vlees te laten marineren.Doe dan het water in een pan en voeg het gemarineerde vlees toe ( met de marinade). Zet de pan dan op hoog vuur en breng het vlees aan de kook. Zet het vuur lager schep de schuimlaag eraf en kook het vlees op laag vuur in +/- 2,5 uur gaar.Voeg dan de Tahure pasta en de noten toe en kook de saus met het vlees tot de gewenste dikte in. Breng op smaak met wat zout en peper en serveer bij de het gestoofd varkensvlees met Tahure uit de Filipijnse keuken gekookte rijst bij. Bekijk ook eens onze andere Filipijnse recepten

Net als veel varkensvlees gerechten uit de Vietnamese keuken laten de  Filipijnse mensen het zwoerd op het vlees zitten. Dit word tijdens de bereiding mee gestoofd en het  geeft een bijzondere bite aan het vlees.

De Tahure in dit recept is een gefermenteerde pasta van zwarte en gele sojabonen en word verkocht  in de toko. Kun je het niet vinden gebruik dan donker miso of zwarte gefermenteerde bonen saus.