Gestoofd rundvlees in kokossaus recept opor daging

Ingrediënten

500 gr stoofvlees ( rund ) in stukken gesneden
3 uien fijngesneden
1 eetlepel djahe fijngemalen
3 teentjes knoflook fijngesneden
1 eetlepel laos gemalen
1 eetlepel kentjoer gemalen
2 theelepels ketoembar
2 stuks serhe in de lengte gesneden
4 daon salam blaadjes
2 theelepels djinten
1 ltr water
1 blikje dikke santen
zout
zonnebloemolie

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Gestoofd rundvlees in kokos recept uit de keuken van Indonesie

Stamp de uien, rode peper en de knoflook fijn in een vijzel of gebruik de keukenmachine. Voeg dan de djahe, laos,kentjoer, ketoembar en djintan toe en maak hier een fijne pasta van. Verhit de olie in een pan en bak het kruidenmengsel kort aan. Voeg dan het vlees, serhe en de daon salam toe en bak dit kort mee. Voeg dan het water toe en breng dit aan de kook. Zet dan het vuur lager stoof het vlees langzaam gaar en voeg op het laatste moment de santen toe. Breng op smaak met zout en peper. Lekker met zoetzuur van ananas