Geroosterde kip met mandarijnen en venkel recept

Ingrediënten

500 gr kippendijen stukjes
0,5 dl mandarijnen likeur
3 eetlepels olijfolie
3 sjalotten fijn gesneden
2 st venkel schoongemaakt en in stukken gesneden
1 dl mandarijnen sap
sap van 1 limoen
rasp van 2 mandarijnen
6 mandarijnen zonder schil door de helft gesneden
1/3 theelepel venkelpoeder
3 eetlepels honing
½ theelepel zout
peper uit de molen

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Geroosterde kip met mandarijnen en venkel

Meng in een kom de kippenstukjes met de likeur, mandarijnen sap, limoensap, venkelpoeder, mandarijnen rasp, honing, peper uit de molen en zout goed door elkaar en laat dit 15 minuten marineren. Doe de sjalotten, venkel en mandarijnen in een ovenschaal en meng er na de15 minuten de kip door. Giet hier nu de olijfolie over en bak de kip gaar in een oven van 175 c in ongeveer 20 minuten.