Geroosterd buikspek char siu

Ingrediënten

500 gr buikspek
Voor de Char Siu marinade
4 teentjes knoflook fijngesneden
1 theelepel steranijspoeder
4 stukjes gefermenteerde rode tahoe fijngeprakt ( te koop in de toko)
3 eetlepels honing
2 eetlepel Chinese Shaoxing wine
1 dl donkere sojasaus ( ketjap manis)
1 theelepels vijf specerijenpoeder
1/2 theelepel witte peper gemalen
100 gr suiker

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Zo maak je geroosterd buikspek Char Siu makkelijk recept

Snij een ruitpatroon in het buikspek en marineer deze met de ingrediënten van de Char Siu marinade. Laat het vlees 24 uur marineren in de koelkast. Haal het vlees na 24 uur uit de marinade en leg het vlees op een ovenrek. Rooster het vlees langzaam gaar in een oven van 160c in ongeveer 35 minuten, bestrijk tijdens het roosteren het vlees met de marinade. Serveer dit buikspek met witte rijst of in de salade van buikspek Char Siu en Chayote