Gerookte paling bouillon recept

Ingrediënten

1 ltr water
1 dl witte wijn
300 gr afsnijsels van gerookte paling
1 gerookte paling vel
2 stuks bosui grof gesneden
50 gr knolselderij in blokjes gesneden
1 laurierblad
2 peperkorrels gebroken
zonnebloemolie

Maleise kookworkshop

Maleise kookworkshop
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • Prijs gebaseerd op minimaal 10 personen
  • Inclusief de BTW

Normaal: 75 euro p.p.

Nu: 70 euro p.p.

Bereiding

Voor het maken van palingbouillon kun je het vel gebruiken

Verwarm de zonnebloemolie in een pan en bak de bosui en knolselderij kort aan. Voeg dan de afsnijsels, palingvel, peperkorrels en de laurier toe en stoof dit kort mee. Blus af met de witte wijn en het water en breng dit aan de kook. Zet dan het vuur lager en laat dit 20 minuten zachtjes koken. Doe dan het vuur uit en passeer door een doek.Doe de bouillon in een kom en dek de kom af met plastic folie. Zet de kom dan in de koelkast en clarifeer deze de volgende dag.