Gerookte makreeltaartjes met aioli naar Spaans recept

Ingrediënten

300 gr gerookte makreel filet schoongemaakt
700 gr droge aardappelpuree
3 eetlepels aioli
2 eetlepels peterselie fijn gesneden
2 eetlepels mintblaadjes fijngesneden
rasp van een citroen
zout en peper
2 eieren
4 eiwitten losgeklopt
bloem
panko ( japanse broodkruim)
limoenpartjes

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Taartje van gerookte makreel met aioli uit de Spaanse keuken

Meng in een kom de makreel, aardappelpuree, citroenrasp; aioli, peterselie, mint  en eieren voorzichtig door elkaar, breng op smaak met zout en peper. Vorm van dit beslag 18 hamburgertjes en rol deze door de bloem. Haal ze dan door het eiwitten paneer af in de panko. Frituur goudbruin op 180c haal ze dan uit de frituur en laat uitlekken op keukenpapier. Serveer met partjes limoen.