Gerookte aubergine salade tapa ensalada de berengena

Ingrediënten

- 2 aubergine
- 2 rode paprika
- 3 trostomaten in stukjes gesneden
- 50 gr cabrales
- 1 teentje knoflook fijngesneden
- ¼ bosje peterselie fijngesneden
- 1 theelepel gedroogde oregano
- 1 eetlepel pimenton de la Verra
- 2 theelepel gerookte olie
- 2 eetlepels sherryazijn
- 3 eetlepels olijfolie
- Zout
- Peper

koken met vis

Vis workshop keukenvuur

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Salade van gerookte aubergine uit de Spaanse tapas keuken

Hoe maak je dit gerecht?

Salade van gerookte aubergine uit de Spaanse tapas keuken

Bereiding:
Prik gaatjes in de aubergine en rooster deze samen met de paprika in een ovenschaal op 200 c ongeveer 20 minuten.
Haal de schaal dan uit de oven doe de aubergine en de paprika in een kom en dek deze af met plastic folie ( laat dit 20 minuten staan).

Verwijder dan het plastic van de kom en verwijder de zwarte buitenkant van de paprika.
Snij de paprika en de aubergine nu in kleine stukjes en meng deze met de andere ingrediënten.

Breng op smaak met zout en peper en serveer op zuurdesemtoast.