Gepofte rode paprika gevuld met gehakt recept uit de keuken van costa rica chile relleno

Ingrediënten

- 4 rode paprika’s
- 400 gr rundergehakt
- 2 uien fijn gesneden
- 2 teentjes knoflook fijn gesneden
- 1 theelepel oregano
- 2 eigelen
- 2 eiwitten
- zout en peper

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Hoe maak je dit gerecht?

Bereiding:
Verhit de olie in een pan en bak de uien en knoflook kort aan. Voeg dan het gehakt toe en bak dit rul los. Voeg dan de oregano toe bak het vlees gaar en droog en breng op smaak met zout en peper. Zet het vuur dan uit en laat het gehakt afkoelen. Rooster de paprika’s in een oven van 250 c 20 minuten. Haal dan uit de oven doe in een bakje en dek dit af. Laat de paprika’s afkoelen en pel dan de zwarte buiten laag eraf en verwijder de binnenkant. (vang het vocht op en meng dit met het gare gehakt). Vul de paprika’s met het gehakt en zet ze in een ovenschaal. Klop de eiwitten op in de keukenmachine tot deze stijf zijn. Zet dan de machine zachter en voeg een voor een de eigelen toe. Zet dan de machine uit haal een voor een de paprika’s door het eierbeslag en zet de paprika’s terug in de ovenschaal. Bak de paprika’s goudbruin af in een voorverwarmende oven van 180.