Gepeperde kippenmaagjes streetfood nigeria

Ingrediënten

350 gr kippenmaagjes
1 ui grof gesneden
5 dl kippenbouillon
1/5 bosje verse tijm
1 teentje knoflook grof gesneden
Voor de saus
1 groene paprika in blokjes gesneden
1 ui fijngesneden
3 stuks madam Jeanette peper fijngesneden
3 trostomaten fijngesneden
1 tl tomatenpuree
2 el olijfolie
zonnebloemolie
aromat

Tapas kookworkshop

Tapas kookworkshop aanbieding
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • Prijs gebaseerd op minimaal 10 personen

Normaal: 62,50 euro p.p.

Nu: 57,50 euro p.p.

Bereiding

Gepeperde kippenmaagjes het Streetfood uit Nigeria

De kippenmaagjes

Spoel de kippenmaagjes schoon en doe deze in een pan. Voeg de bouillon, knoflook, uien en tijm toe en breng dit aan de kook. Zet dan het vuur lager dek de pan af met een deksel en kook de maagjes in 30 minuten zachtjes gaar. Giet ze dan af en verwijder de uien, tijm en knoflook en laat de maagjes afkoelen. Tijdens het maken van de saus kun je de maagjes goudbruin frituren op 180c.

De saus

verhit de olie in de pan en bak de ui, paprika, knoflook en de pepers kort aan. Voeg dan de tomaten toe en breng dit aan de kook. Laat dit inkoken totdat het meeste van het vocht verdampt is en voeg dan de tomatenpuree, olijfolie en de gefrituurde maagjes toe. Laat dit nog even doorstoven en breng op smaak met wat zout en aromat

Let op dit recept is gepeperd HEET!