Gember kippensoep met papaja en waterspinazie naar filipijns recept

Ingrediënten

1 kg kippendijenvlees met bot
1,5 ltr kippenbouillon
2 sjalotten fijn gesneden
350 gr groen onrijpe papaja geschild zaadjes verwijdert en in kleine blokjes gesneden
100 gr waterspinazie ( kankung Mornig Glory)
2 eetlepels verse gember geraspt
3 teentjes knoflook heel fijn gesneden
3 eetlepels vissaus
zonnebloemolie
zout en peper

Streetfood kookworkshop

kookworkshop aanbieding
  • Inclusief (non alcoholische) consumpties
  • Prijs gebaseerd op minimaal 15 personen
  • Inclusief de BTW
  • Workshop te boeken voor deze prijs van 13:00 - 16:00

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 pp euro p.p.

Bereiding

Gember kippensoep met papaja en waterspinazie naar Filipijns recept

Verhit de olie in een pan en bak de sjalot, gember en knoflook kort aan. Voeg dan de kippendijenstukken toe en bak deze mee totdat de kip bijna gaar is. Blus dan af met de kippenbouillon en breng dit aan de kook. Zet dan het vuur lager en voeg de papaja toe. Kook de bouillon op laag vuur door totdat de kip en de papaja gaar zijn. Voeg dan de waterspinazie en de vissaus toe en breng de soep op smaak met zout en peper.

Serveer deze gember kippensoep met papaja en waterspinazie uit de Filipijnen in een diepe kom.