Gember kippensoep met papaja en waterspinazie naar Filipijns recept

Gember kippensoep met papaja en waterspinazie naar Filipijns recept

Gember kippensoep met papaja en waterspinazie naar Filipijns recept

HOE MAAK JE DIT GERECHT?

Ingrediënten:
-1 kg kippendijenvlees met bot
-1,5 ltr kippenbouillon
-2 sjalotten fijn gesneden
-350 gr groen onrijpe papaja geschild zaadjes verwijdert en in kleine blokjes gesneden
-100 gr waterspinazie ( kankung Mornig Glory)
-2 eetlepels verse gember geraspt
-3 teentjes knoflook heel fijn gesneden
-3 eetlepels vissaus
-Zonnebloemolie
-Zout en peper

Gember kippensoep met papaja en waterspinazie naar Filipijns recept

Bereiding:
Verhit de olie in een pan en bak de sjalot, gember en knoflook kort aan. Voeg dan de kippendijenstukken toe en bak deze mee totdat de kip bijna gaar is. Blus dan af met de kippenbouillon en breng dit aan de kook. Zet dan het vuur lager en voeg de papaja toe. Kook de bouillon op laag vuur door totdat de kip en de papaja gaar zijn. Voeg dan de waterspinazie en de vissaus toe en breng de soep op smaak met zout en peper.

Serveer deze gember kippensoep met papaja en waterspinazie uit de Filipijnen in een diepe kom.

Neem contact op!
Misschien vind u dit ook wel leuk
Thaise Pomelo salade met cashewnoten uit Chang Rai
lokale markt Siep Raep Cambodja
Roergebakken biefstuk met Kampot peperkorrels Cambodjaans gerecht
lokale markt Siep Raep Cambodja
Citroengras galanga Kroeung smaakmakers uit de keuken van Cambodja
lokale markt Siep Raep Cambodja
Salade van Jackfruit met oesterzwammen en basilicum naar Cambodjaanse recept