Gember kip recept ga rang gung

Ingrediënten

750 gr kippendijenvlees in stukken gesneden
2 eetlepels vissaus
40 gr suiker
1 theelepels zwarte peper gemalen
6 teentjes knoflook
2 eetlepels annatto olie
100 gr verse gember geraspt
2 dl slappe kippenbouillon
5 limoenblaadjes in stukken gesneden
zonnebloemolie
– peper en zout

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

gember kip met limoen en annatto uit de Vietnamese keuken

gember kip met limoen en annatto uit de Vietnamese keuken

Doe de stukken kip in een kom en marineer deze met de suiker, vissaus en gemalen zwarte peper ( min 1 uur). Verhit de olie in een pan en bak de knoflook kort aan. Voeg dan de kip ,gember en de annatto olie toe en bak dit kort mee. Blus af met de kippenbouillon en voeg dan de limoenblaadjes toe. Maak de kip langzaam gaar en voeg peper en zout naar smaak toe.