Gemarineerde tonijn escabeche de atum

Ingrediënten

6 eetlepels olijfolie
300 gr tonijnfilet in plakjes gesneden
2 teentjes knoflook fijngesneden
4 eetlepels limoensap
3 eetlepels witte wijn azijn
2 kleine rode uien heel fijn gesneden
3 eetlepels peterselie fijngesneden
3 eetlepels koriander fijngesneden
beetje zeezout
Peper uit de molen

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Gemarineerde tonijnfilet naar Portugees recept met limoen

Verhit 2 eetlepels olie in een pan en bak de knoflook kort aan. Haal de pan dan van het vuur en doe de knoflook in een schaal. Voeg de citroensap , olijfolie, witte wijnazijn, zout, peper en de kruiden toe en meng dit goed door. Giet dit mengsel over de vis dek de schaal af met plastic folie en zet de schaal in de koeling. Laat de vis minimaal 2 uur marineren. Serveer de vis samen met de dressing en de rode ui en wat groene kruiden op een mooi en met een lekker salade erbij.