Gemarineerde olijven recept olives a la stemperata

Ingrediënten

500 gr grote zwarte olijven zonder pit
3 teentjes knoflook fijngesneden
3 eetlepels kappertjes
1 wortel geschild en in kleine blokjes gesneden
3 artisjokharten
½ bosje mint
2 dl witte wijn azijn
olijfolie
zout en peper

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Snel en makkelijk recept voor gemarineerde Italiaanse olijven

 

Verhit de olie in een pan en bak op laag vuur de olijven, knoflook, kappertjes, wortel en de artisjokharten kort aan. Blus af met de witte wijn azijn leg een deksel op de pan en stoof de olijven 10 minuutjes op laag vuur. Zet dan het vuur uit voeg de mint toe en breng op smaak met zout en peper.