Gemarineerde ganzenlever recept gepocheerd

Ingrediënten

1 kg ganzenlever ( eendenlever kan ook)
1 dl port
50 gr zout
1 dl sherry
1 dl cognac
25 gr kleurzout
2 theelepels kruidnagelpoeder
2 theelepels nootmuskaat gemalen
1 theelepel kaneel
1 eetlepel gemberpoeder
peper uit de molen
kalfsbouillon

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

 

recept voor het marineren en pocheren van ganzenlever

Maak de ganzenlever schoon en verwarm deze even op het vuur ( niet te heet laten worden). Voeg dan de natte ingredienten toe en roer voorzichtig door. Stort dit in een kom en voeg dan de rest van de ingredienten toe. Laat dit 4 uur marineren en rol in een schone theedoek. Pocheer de lever in kalfsbouillon van 68 c ( 20 min per kg lever).