Gemarineerde ansjovis tapas boquerones en vinagre

Ingrediënten

500 gr verse ansjovis filet schoongemaakt vraag het aan je visboer
2,5 dl witte wijn azijn
2 st laurierblad
2 teentjes knoflook fijn gesneden
sap van een citroen
½ bosje peterselie fijn gesneden Zout en peper

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Zo maak je Boquerones gemarineerde ansjovis uit Spanje

Doe de azijn samen met de knoflook en de laurierbladeren in een pan en breng dit aan de kook. Zet dan het vuur uit en laat de marinade goed afkoelen. Schep er dan het citroensap en de peterselie door. Leg de filets netjes naast elkaar in een schaal. Bestrooid de filets met wat zout en peper. Giet de koude marinade over de ansjovis en dek de schaal af met plastic. Zet minimaal 24 uur in de koelkast om goed door te laten trekken.