Gekarameliseerde kip in vanillesaus recept uit de keuken van mauritius poulet caramelise avec vanille

Ingrediënten

500 gr kippendijenvlees in stukjes gesneden
1 vanillestokje in de lengte doormidden gesneden
2 teentjes knoflook
50 gr verse gember geraspt
1 grote ui fijn gesneden
½ theelepel zout
½ theelepel gemalen peper
100 gr suiker
1 dl water
2 dl kippenbouillon
zout en peper
zonnebloemolie
2 eetlepels bosuitjes fijn gesneden

BBQ kookworkshop

  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • prijs is gebaseerd op minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 62,50 euro p.p.

Bereiding

kip in vanillesaus recept uit de keuken van Mauritius

Doe de knoflook en de gember in een vijzel en stamp hier een pasta van. Meng deze pasta in een kom samen met de kip ½ theelepel zout en ½ theelepel gemalen peper goed door elkaar en laat dit 10 minuten marineren. Verhit het water samen met de suiker in een wok en laat dit karamelliseren. Voeg dan de kip en het vanillestokje toe en meng dit goed door. Voeg dan de kippenbouillon toe en breng alles aan de kook. Zet dan het vuur lager doe een deksel op de pan en laat de kip zachtjes gaar worden. Als de kip bijna gaar is voeg dan de ui toe en laat deze zachtjes gaarkoken. Breng op smaak met zout en peper en garneer af met de bosui.