Gekarameliseerd varkensvlees met gamba’s naar Vietnamees recept
Meng in een kom het varkensvlees met zout, peper, wit van bosui en de kippenbouillonpoeder en laat dit minimaal 10 minuten marineren. Meng in een andere kom de gamba’s met wat zout een peper goed door elkaar en laat dit ook minimaal 10 minuten marineren. Verhit de zonnebloemolie in een pan en bak de knoflook en de sjalotten kort aan. Voeg dan het varkensvlees toe en bak dit op lager vuur mee totdat het bijna gaar is. Zet dan het vuur weer hoger voeg de gamba’s toe en bak deze 5 minuten mee . Voeg dan de suiker, anatto en de oestersaus toe en bak verder totdat al het vocht verdampt is en de suiker gekarameliseerd is. Zet dan het vuur uit en voeg de het groen van bosui en wat peper uit de molen toe.
Serveer de gekarameliseerd varkensvlees met gamba’s met een salade van erwtenscheuten en nootjes
Laat een reactie achter