Gekarameliseerd varkensvlees met gamba’s naar vietnamees recept

Ingrediënten

500 gr buikspek zonder zwoerd in dunne plakjes gesneden
1 kg gamba 31/40 schoongemaakt
1/2 bosje bosui fijn gesneden ( wit en groen apart houden)
1 theelepel Chinese kippenbouillonpoeder
2 st sjalot fijn gesneden
3 teentjes knoflook fijn gesneden
2 eetlepels suiker
3 eetlepels vissaus
2 eetlepels oestersaus
1 theelepel anatto poeder
zout en peper
zonnebloemolie

Maleise kookworkshop

Maleise kookworkshop
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • Prijs gebaseerd op minimaal 10 personen
  • Ex de BTW

Normaal: 75 euro p.p.

Nu: 70, pp ex BTW euro p.p.

Bereiding

 

 Gekarameliseerd varkensvlees met gamba’s naar Vietnamees recept

Meng in een kom het varkensvlees met  zout, peper, wit van bosui en de kippenbouillonpoeder en laat dit  minimaal 10 minuten marineren.  Meng in een andere kom de gamba’s met wat zout een peper goed door elkaar en laat dit ook minimaal 10 minuten marineren. Verhit de zonnebloemolie in een pan en bak de knoflook en de sjalotten kort aan. Voeg dan het varkensvlees toe en bak dit op lager vuur mee totdat het bijna gaar is. Zet dan het vuur weer hoger voeg de gamba’s toe en bak deze 5 minuten mee . Voeg dan de suiker, anatto en de oestersaus toe en bak verder totdat al het vocht verdampt is en de suiker gekarameliseerd is. Zet dan het vuur uit en voeg de het groen van bosui en wat peper uit de molen toe.

Serveer de gekarameliseerd varkensvlees met gamba’s met een salade van erwtenscheuten en nootjes