Geitenvlees in kruidige saus goelee kambing

Ingrediënten

500 gr stooflappen ( geitenvlees) n klein stukjes gesneden
1 eetlepel kentjoer geraspt
3 uien fijngesneden
1 eetlepel ketoembar
4 teentjes knoflook fijngesneden
1 st kaneel
4 rode pepers zonder het zaad fijngesneden
1 eetlepel djintan
5 kemirinoten grof gehakt
1 eetlepel laos gerasp
1 eetlepel koenjit
2 stuks sereh in de lengte door de midden gesneden
1 theelepel noodmuskaatpoeder
1 theelepel kruidnagelpoeder
2 st foelie
6 st kardemonpeulen gebroken
1 theelepel kardemompoeder
1 theelepel zout
50 gr kokos crème
1 lt water
zout en peper
zonnebloemolie

koken met vis

Vis workshop keukenvuur

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Stoofpot van geit in specerijensaus uit de Indonesische keuken

Stamp de uien, rode peper en de knoflook fijn in een vijzel of gebruik de keukenmachine. Voeg dan de laos, kentjoer, kemirinoten, koenjit, ketoembar en djintan toe en maak hier een fijne pasta van. Verhit de olie in een pan en bak de kruidenpuree en de sereh kort aan. Voeg dan het vlees toe en bak dit kort mee. Voeg dan het water en de rest van de specerijen toe en breng dit aan de kook. Zet dan het vuur lager stoof het vlees langzaam gaar en voeg op het laatste moment de santen toe. Breng op smaak met zout en peper.