Gehaktballetjes van lamsgehakt met saffraan gember en amandel

Ingrediënten

500 gr lamsgehakt
2 theelepels saffraanpoeder
1 theelepel verse gember geraspt
50 gr wit brood in kleine blokjes gesneden
1 dl melk
150 gr amandelpoeder
3 teentjes knoflook fijngesneden
2 eieren
¼ bosje peterselie fijngesneden
4 gepofte rode paprika’s in stukjes gesneden
1 theelepel zout
peper uit de molen
1 ui fijngesneden
4 eetlepels olijfolie
5 dl lamsbouillon

Maleise kookworkshop

Maleise kookworkshop
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • Prijs gebaseerd op minimaal 10 personen
  • Ex de BTW

Normaal: 75 euro p.p.

Nu: 70, pp ex BTW euro p.p.

Bereiding

Lamsgehaktballetjes met saffraan en amandel Spaans recept

Meng in een kom het brood, melk, saffraan poeder, en de amandelpoeder en laat dit 5 minuten staan. Voeg dan het gehakt,2 teentjes  knoflook, gember, eieren, peterselie, 100 gr amandelpoeder, zout en peper toe en meng goed door. Draai balletjes van het gehakt ter grote van een golfbal en bak de balletjes om en om in olijfolie goudbruin. Doe de balletjes dan in een ovenschaal en ga verder met de saus. Verhit voor de saus de olijfolie in een pan en bak de ui, paprika en de knoflook kort aan. Blus dit af met de bouillon breng dit aan de kook en voeg dan 50 gr amandelpoeder toe. Laat de saus 5 minuten zachtjes pruttelen en giet dit dan over de balletjes heen. Gaar de gehaktballetjes verder in een oven van 170.