Gehaktballetjes in een saus van limoen recept uit de keuken van mexico albondigas en salsa de lemon

Ingrediënten

Voor de saus
2,5 dl runderbouillon
0,5 dl rode wijn
sap van 2 limoenen
1 jalapeno peper fijn gesneden
1 blikje tomaten op sap
2 uien fijn gesneden
2 teentjes knoflook fijn gesneden
olie
– zout en peper
Voor de gehaktballetjes
1 kg rundergehakt
4 eieren
150 gr paneermeel
3 teentjes knoflook fijn gesneden
2 theelepels gemalen komijn
rasp van 2 st limoen
2 theelepels zout
4 theelepels paprikapoeder
2 st verse rode peper fijn gesneden
peper uit de molen

Streetfood kookworkshop

kookworkshop aanbieding
  • Inclusief (non alcoholische) consumpties
  • Prijs gebaseerd op minimaal 15 personen
  • Inclusief de BTW
  • Workshop te boeken voor deze prijs van 13:00 - 16:00

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 pp euro p.p.

Bereiding

Gehaktballetjes in een saus van limoen recept uit de Mexicaanse keuken

Werkwijze saus

Verhit de olie in een pan en bak de uien peper kort aan . Voeg dan de bouillon en de rode wijn toe en breng dit aan de kook. Laat de saus 10 minuten zachtjes doorkoken en voeg dan het limoensap toe. Breng op smaak met zout en peper en zet dan het vuur uit.

Werkwijze gehaktballetjes

Meng alle ingrediënten voor de gehaktballetjes door elkaar in een kom. Draai kleine balletjes van het gehaktmengsel ter grote van een euro munt stuk. Leg de balletjes op de bakplaat en bak de balletjes in een oven van 180c in +/- 15 minuten gaar. Als de balletjes gaar zijn meng ze dan door de saus en laat nog 5 minuten zachtjes in de saus pruttelen.