GEHAKBALLETJES VAN LAMSGEHAKT MET SAFFRAAN GEMBER EN AMANDEL ALBONDIGAS AL ANDALUZ

Lamsgehaktballetjes met saffraan en amandel Spaans recept

Lamsgehaktballetjes met saffraan en amandel Spaans recept

HOE MAAK JE DIT GERECHT?

Ingrediënten:
– 500 gr lamsgehakt
– 2 theelepels saffraanpoeder
– 1 theelepel verse gember geraspt
– 50 gr wit brood in kleine blokjes gesneden
– 1 dl melk
– 150 gr amandelpoeder
– 3 teentjes knoflook fijngesneden
– 2 eieren
– ¼ bosje peterselie fijngesneden
– 4 gepofte rode paprika’s in stukjes gesneden
– 1 theelepel zout
– peper uit de molen
– 1 ui fijngesneden
– 4 eetlepels olijfolie
– 5 dl lamsbouillon

Lamsgehaktballetjes met saffraan en amandel Spaans recept

Bereiding:
Meng in een kom het brood, melk, saffraan poeder, en de amandelpoeder en laat dit 5 minuten staan. Voeg dan het gehakt,2 teentjes  knoflook, gember, eieren, peterselie, 100 gr amandelpoeder, zout en peper toe en meng goed door. Draai balletjes van het gehakt ter grote van een golfbal en bak de balletjes om en om in olijfolie goudbruin. Doe de balletjes dan in een ovenschaal en ga verder met de saus. Verhit voor de saus de olijfolie in een pan en bak de ui, paprika en de knoflook kort aan. Blus dit af met de bouillon breng dit aan de kook en voeg dan 50 gr amandelpoeder toe. Laat de saus 5 minuten zachtjes pruttelen en giet dit dan over de balletjes heen. Gaar de gehaktballetjes verder in een oven van 170.

Neem contact op!
Misschien vind u dit ook wel leuk
Thaise Pomelo salade met cashewnoten uit Chang Rai
lokale markt Siep Raep Cambodja
Roergebakken biefstuk met Kampot peperkorrels Cambodjaans gerecht
lokale markt Siep Raep Cambodja
Citroengras galanga Kroeung smaakmakers uit de keuken van Cambodja
lokale markt Siep Raep Cambodja
Salade van Jackfruit met oesterzwammen en basilicum naar Cambodjaanse recept