Gehakballetjes van kippengehakt met gedroogde ham en amandel

Ingrediënten

500 gr kippengehakt
100gr gerookte ham
50 gr wit brood in kleine blokjes gesneden
1 dl kippenbouillon
150 gr amandelpoeder
3 teentjes knoflook fijngesneden
2 eieren
¼ bosje peterselie fijngesneden
1 blikje tomaten op sap
1 theelepel zout
peper uit de molen
1 ui fijngesneden
4 eetlepels olijfolie
5 dl kippenbouillon

Maleise kookworkshop

Maleise kookworkshop
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • Prijs gebaseerd op minimaal 10 personen
  • Ex de BTW

Normaal: 75 euro p.p.

Nu: 70, pp ex BTW euro p.p.

Bereiding

Gehaktballetjes van kip met ham en amandel tapas recept

Meng in een kom het brood, kippenbouillon en de amandelpoeder en laat dit 5 minuten staan. Voeg dan het gehakt,2 teentjes  knoflook,  eieren, peterselie, 100 gr amandelpoeder, zout en peper toe en meng goed door. Draai balletjes van het gehakt ter grote van een golfbal en bak de balletjes om en om in olijfolie goudbruin. Doe de balletjes dan in een ovenschaal en ga verder met de saus. Verhit voor de saus de olijfolie in een pan en bak de ui en de knoflook kort aan. Voeg dan de tomaten op sap en de bouillon toe en breng dit aan de kook. Voeg dan 50 gr amandelpoeder toe en laat de saus 15 minuten zachtjes pruttelen en giet dit dan over de balletjes heen. Gaar de gehaktballetjes verder in een oven van 170.