Gehakballetjes in amandelsaus albondigas en salsa de almendra

Ingrediënten

500 gr kalfsgehakt
50 gr wit brood in kleine blokjes gesneden
1 dl melk
150 gr amandelpoeder
3 teentjes knoflook fijngesneden
2 eieren
¼ bosje peterselie fijngesneden
2 eetlepels pimenton de la verra
4 gepofte rode paprika’s in stukjes gesneden
1 theelepel zout
Peper uit de molen
1 ui fijngesneden
4 eetlepels olijfolie
5 dl runderbouillon

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Gehaktballetjes in amandelsaus recept uit de Spaanse keuken

Meng in een kom het brood, melk en de amandelpoeder enlaat dit 5 minuten staan. Voeg dan het gehakt, 2 teentjes knoflook, eieren, peterselie, pimenton de la verra, 100 gr amandelpoeder, zout en peper toe en meng goed door. Draai balletjes van het gehakt ter grote van een golfbal enbak de balletjes om en om in olijfolie goudbruin. Doe de balletjes dan in een ovenschaal en ga verder met de saus.Verhit voor de saus de olijfolie in een pan en bak de ui, paprika en de knoflook kort aan. Blus dit af met de bouillon breng dit aan de kook en voeg dan 50 gr amandelpoeder toe. Laat de saus 5 minuten zachtjes pruttelen en giet dit dan over de balletjes heen. Gaar de gehaktballetjes verder in een oven van 170c.