Gegrilde shiitake met knoflook en chilipeper uit Chiang Mai

Ingrediënten

250 gr shiitake in de lengte doormidden gesneden
3 teentjes knoflook fijngesneden
2 el korianderblad
1 tl zwarte peper gemalen
1 tl palmsuiker
2 el sojasaus
evt houten spiesjes

Voor de saus

1 tl palmsuiker
2 el sushiazijn
½ tl zout
1 teentje knoflook fijngesneden
2 st rode chilipeper fijngesneden

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Werkwijze marinade

Stamp de knoflook en korianderblad in de vijzel. Voeg dan de peper, palmsuiker en de sojasaus toe en meng goed door. Marineer hier de shiitake mee (minimaal 30 minuten).

Werkwijze saus

Doe de palmsuiker, azijn,knoflook, chilipeper en zout in een pannetje en breng dit aan de kook. Zet dan het vuur uit en laat dit afkoelen. Rijg de shiitake op de houten spiesjes en gril deze op de grillplaat of bak in een Tefalpan, serveer hier de dipsaus bij.