Gegratineerde tapas bosui, manchego en serranoham puerros gratinados

Ingrediënten

30 gr boter
40 gr bloem
1 teentje knoflook fijngesneden
4 dl koude melk
1 theelepel nootmuskaat
150 gr manchego in klein blokjes gesneden
1 bosje bosui
150 gr serranoham
2 eetlepels fijngehakte peterselie

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

bosui met manchego kaas en serranoham naar Spaans recept

Blancheer de bosui in ruim water en spoel deze daarna goed koud. Dep de bosui droog en rol en de serranoham omheen. Leg de bosui rolletjes in een ovenschaal en ga verder met de saus. Doe de boter en de knoflook in een kleine steelpan en laat deze zachtjes smelten. Voeg dan de bloem toe met een houten lepel en roer dit op laag vuur goed door totdat er een stevige bal ontstaat. Blijf goed roeren en gaar de deegbal langzaam door ( deze is gaar als je de met je vinger op de bal drukt en dan de boter aan de oppervlakte voelt). Voeg nu beetje voor beetje de koude melk toe totdat alle melk is opgenomen en laat de saus onder voortdurend roeren 10 minuten zachtjes koken. Haal dan de pan van het vuur breng op smaak met zout, nootmuskaat en peper en voeg de peterselie en de manchego toe. Giet dit over de bosui rolletjes en bak deze in een oven van 180c in +/- 15 minuten goudbruin.