Gefrituurde verse hollandse kersen recept klaas leegwater

Ingrediënten

400 gr kersen zonder pit
150 gr bloem
75 gr suiker
3 eidooiers
2 el volle melk
2 el kersenlikeur
3 st eiwit opgeslagen
kaneelsuiker

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Gefrituurde Hollandse kersen naar recept van Klaas Leegwater

Meng in een kom de bloem, suiker, eidooiers, melk en de kersenlikeur door elkaar. Meng er dan voorzichtig de geslagen eiwitten door en laat het beslag 10 minuten rusten. Haal dan een voor een de kersen door het beslag en  frituur deze op 180c. Haal ze dan uit de frituur en rol ze door de kaneelsuiker.

*Klaas Leegwater legendarische souschef Swarte Scheap Amsterdam!