Meer informatie bel: 030 7370051 info@keukenvuur.nl

Gefrituurde specerijenkip Ayam Inchi Maleisische keuken

Gefrituurde specerijen kip uit de Maleisische keuken
Recepten uit de Maleise keuken

HOE MAAK JE DIT GERECHT?

Ingrediënten:
– 400 gr kippendijenvlees in blokjes gesneden
– 2 eetlepels maisbloem
– 4 stuks eiwit losgeklopt met wat zout
– 1 zakje panko ( te koop in de toko)
Marinade
– 2 eetlepel vissaus
– 6 sjalotten fijngesneden
– 4 teentjes knoflook fijngesneden
– 1 theelepel koriander gemalen
– 1 theelepel chilipoeder
– 2 theelepels suiker

Bereiding:

Meng alle ingrediënten van de marinade  in een keukenmachine en draai er een gladde puree van.Marineer hier de kip mee (  minimaal 30 minuten ).Haal dan de kip uit de marinade en vermeng de kip met de maisbloem.Haal  de kip door het eiwit en paneer de kip in de panko. Frituur de kip gaar in een frituurpan op 170c.

 

Neem contact op!
Misschien vind u dit ook wel leuk
Recepten uit india voor de kookworkshops van keukenvuur
Naanbrood met kokos amandel pistache en rozijnen Peshwari Naan
Alle recepten-voor-de-mexico-kookworkshop
Chili Sin Carne vegetarische chili uit de Mexicaans keuken makkelijk recept
Recepten uit de keuken van Indonesie
Zo maak je de originele Indonesische pindasaus (satésaus)
Panisse uit Marseille
Bouillabaisse Fruits de mer ook de Panisse is een specialiteit uit Marseille