Meer informatie bel: 030 7370051 info@keukenvuur.nl

Gefrituurde specerijenkip Ayam Inchi Maleisische keuken

Gefrituurde specerijen kip uit de Maleisische keuken
Recepten uit de Maleise keuken

HOE MAAK JE DIT GERECHT?

Ingrediënten:
– 400 gr kippendijenvlees in blokjes gesneden
– 2 eetlepels maisbloem
– 4 stuks eiwit losgeklopt met wat zout
– 1 zakje panko ( te koop in de toko)
Marinade
– 2 eetlepel vissaus
– 6 sjalotten fijngesneden
– 4 teentjes knoflook fijngesneden
– 1 theelepel koriander gemalen
– 1 theelepel chilipoeder
– 2 theelepels suiker

Bereiding:

Meng alle ingrediënten van de marinade  in een keukenmachine en draai er een gladde puree van.Marineer hier de kip mee (  minimaal 30 minuten ).Haal dan de kip uit de marinade en vermeng de kip met de maisbloem.Haal  de kip door het eiwit en paneer de kip in de panko. Frituur de kip gaar in een frituurpan op 170c.

 

Neem contact op!
Misschien vind u dit ook wel leuk
lokale markt Siep Raep Cambodja
Salade van Jackfruit met oesterzwammen en basilicum naar Cambodjaanse recept
lokale markt Siep Raep Cambodja
Cambodjaanse salade van groen mango gerookte vis en gedroogde garnalen
Recepten uit de Maleise keuken
Visfilet in pittige tamarinde saus een specialiteit uit de Maleise keuken
Lolly van citroengras gevuld met kippengehakt Streetfood uit Loas
Citroengras gevuld met kippengehakt het Streetfood uit Laos