Gefrituurde rijst bolletjes frittelle di riso

Ingrediënten

5 dl melk
250 gr rijst
100 gr suiker
merg van een vanillestokje
schil van een citroen
1 tl kaneelpoeder
60 gr zelfrijzend bakmeel
1 glas notenlikeur
2 eigeel
2 st eiwit
mespuntje zout
Kaneelsuiker ( 90 gr suiker 10 gr kaneelpoeder)

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Kroketjes van rijst als dessert Italiaans recept Frittelle di riso

Doe de melk, vanillestokje, suiker en het zout in een pan en breng dit aan de kook. Voeg dan de rijst al roerend toe en zet dan het vuur lager. Kook de rijst bijna gaar onder voortdurend roeren. Doe de rijst dan in een schaal en laat dit even afkoelen. Klop ondertussen in een keukenmachine de eiwitten stijf. Meng door de rijst de citroenschil, kaneel, zelfrijzend bakmeel en de notenlikeur en meng dit goed door. Meng er dan voorzichtig de stijfgeslagen eiwitten door. Maak met behulp van een lepel of een ijsknijper balletjes van het beslag en frituur deze op 180c goudbruin. Haal de bolletjes dan uit de frituur en laat even uitlekken op keukenpapier. Wentel ze dan door de kaneelsuiker en serveer meteen.