Gefrituurde pastei recept uit de keuken van costa rica streetfood alcapurrias

Ingrediënten

Voor het pastei deeg
3 bakbananen
500 gr cassave geschild
2 tl zout
1 tl azijn
2 tl anatto poeder
1 tl vegetarische bouillon
Voor de vulling
250 gr gehakt
1 el sofrito
200 gr tomaten in blokjes gesneden
1 bouillon blokje (sazón)
10 olijven fijn gesneden
1 el kappertjes
2 teentjes knoflook fijn gesneden
100 gr gekookte ham in blokjes gesneden
1 tl oregano
1 el azijn
zonnebloemolie
stukjes vetvrij papier in vierkantjes geknipt

Maleise kookworkshop

Maleise kookworkshop
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • Prijs gebaseerd op minimaal 10 personen
  • Ex de BTW

Normaal: 75 euro p.p.

Nu: 70, pp ex BTW euro p.p.

Bereiding

Streetfood recept uit de keuken van Costa Rica Alcapurrias

Bereiding pastei deeg

Rasp de banaan en de cassave wortel fijn en doe deze in een kom. Voeg de zout, azijn, anatto en de bouillon toe en meng dit goed door. Laat dit 20 minuten marineren. Giet dan alles op een vergiet en draai dit in de keukenmachine fijn.

Bereiding vulling

Verhit de olie in een pan en bak het vlees rul aan. Voeg dan de tomaten, sofrito, olijven, kappertjes, knoflook, oregano, azijn en ham toe en laat dit zachtjes inkoken totdat het vocht verdampt is. Zet dan het vuur uit en laat goed afkoelen.

Bereiding pastei

Neem een velletje vetvrij papier in de hand en schep dan met behulp van een kleine ijsknijper bolletjes. Strijk dan met een lepel het bolletjes uit tot een cirkel en leg in die cirkel wat van de koude vleesmix. Vouw de cirkel dan dicht en frituur zonder het vetvrije papiertje op 180c goudbruin.

Sofrito recept uit de keuken van Costa Rica