Gefrituurde maismeelballetje gevuld met manchego streetfood puerto rico sorullos

Ingrediënten

300 gr maismeel fijn gemalen
1 tl zout
20 gr suiker
30 gr boter
1 teentje knoflook fijngesneden
6 dl water
1 tl tijm
100 gr manchego kaas in blokjes gesneden

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Oliebolletjes van mais met manchego Streetfood Puerto Rico

Doe het water met het zout, knoflook, boter, suiker en tijm in een pan en breng dit aan de kook. Voeg dan de maismeel toe en roer dit goed door. Zet dan het vuur lager en blijf goed in de massa roeren zodat deze niet aanbrand. Kook de massa op laag vuur in 10 minuten gaar. Stort de massa dan op een bakplaat en laat dit tot kamertemperatuur afkoelen. Rol hier bolletjes van en vul de bolletjes met de manchego kaas. Frituur op 180c goudbruin en laat uitlekken op keukenpapier. Serveer er Sinaasappel chili knoflook BBQ groenten dip bij.