Gefrituurde geldbuideltjes dim sum

Ingrediënten

1 stronk paksoi gewassen en de bladeren losgemaakt
200 gr kippengehakt
1 theelepel sesamolie
4 lente uitjes fijngesneden
1 theelepel fijngesneden gember
1 teen knoflook fijngesneden
1 theelepel rijstazijn
3 theelepels oestersaus
1 theelepel sojasaus
1 eetlepel maïzena
15 wonton vellen frituur

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Gefrituurde geldbuideltjes voor de dim sum kookworkshop

Kook de paksoi 2 minuten in een pan kokend water. Giet de paksoi af en spoel koud. Dep de bladeren droog en snij de paksoi fijn. Doe de paksoi in een kom en schep er het kippengehakt ,sesamolie, lente uitjes, gember, knoflook, rijstwijn, oestersaus, sojasaus zout en maïzena door. Meng dit goed door elkaar tot een stevige massa. Leg de wontonvellen op een werkvlak en schep 1 theelepel vulling in het midden. Kwast de rand van het vel in met water.Plooi de randen samen en draai het geheel dan dicht. Leg op een bord en dek af met plastic. Frituur goudbruin op 180 c serveer er sojasaus ,hoisinsaus of pruimensaus bij.