Gefrituurde geldbuideltjes dim sum

Ingrediënten

Dim Sum gefrituurde geldbuideltjes

1 stronk paksoi gewassen en fijngesneden
200 gr kippengehakt
1 theelepel sesamolie
4 lente uitjes fijngesneden
1 theelepel fijngesneden gember
1 teen knoflook fijngesneden
1 theelepel rijstazijn
3 theelepels oestersaus
1 theelepel sojasaus
1 eetlepel maïzena
15 wonton vellen frituur

Maleise kookworkshop

Maleise kookworkshop
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • Prijs gebaseerd op minimaal 10 personen
  • Ex de BTW

Normaal: 75 euro p.p.

Nu: 70, pp ex BTW euro p.p.

Bereiding

Gefrituurde geldbuideltjes voor de dim sum kookworkshop

Kook de paksoi 2 minuten in een pan kokend water.
Giet de paksoi dan af en spoel de paksoi koud.
Dep de paksoi droog en doe de paksoi in een kom .
Voeg dan het kippengehakt ,sesamolie, lente uitjes, gember, knoflook, rijstwijn, oestersaus, sojasaus zout en maïzena toe en meng goed door.
Leg de wontonvellen op je snijplank en schep 1 theelepel vulling in het midden.
Kwast de rand van het wontonvel in met water.
Plooi de randen samen en draai het geheel dan dicht.
Leg de geldbuideltjes op een plateau met plastic.
Frituur goudbruin op 180 c serveer er sojasaus ,hoisinsaus of pruimensaus bij.