Gefrituurde bonenbeignets streetfood nigeria akara

Ingrediënten

300 gr black eyed beans
3 ltr water
1,5 dl water
1 ui fijngesneden
1/2 madam Jeanette peper fijngesneden
1 tl visbouillon poeder of kippenbouillon of vegabouillon
½ tl zwarte peper gemalen

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Zo maak je gefrituurde bonenbeignets Streetfood Nigeria

Doe de bonen en de 3 ltr water in een kom en laat dit zo 4 uur staan. Pel dan van elke boon het schilletje af en laat de bonen op een vergiet goed uitlekken. Doe de bonen samen met 1,5 dl water in de keukenmachine en draai dit tot een gladde pasta. Haal de bonenpasta uit de keukenmachine en laat de massa goed uitlekken op een zeef. Doe de bonenpasta dan in een kom en klop met een garde zo lang door totdat de bonenmix luchtig is. Voeg dan de ui, madam Jeanette peper, visbouillon en de gemalen peper toe en meng dit goed door. Schep met behulp van een ijsknijper kleine bolletjes van de mix en frituur de bolletjes op 180 c goudbruin. Haal de bolletjes dan uit de frituur en laat even uitlekken op keukenpapier.