Recepten
Zoek de lekkerste recepten
Gebakken zalm met linzen en wintergroenten

Ingrediënten
4 mootjes zalmfilet van 170 gr
100 gr katenspek ( of bacon) in dunne reepjes gesneden
1 ui fijngesneden
1 winterpeen in kleine blokjes gesneden
¼ knolselderij in kleine blokjes gesneden
1 pastinaak in blokjes gesneden
100 gr pompoen in blokjes gesneden
1 teentje knoflook fijngesneden
150 gr linzen ( 1 uurtje geweld in water
7,5 dl liter kippenbouillon
2 eetlepels balsamicoazijn
1 theelepel verse tijm ( of gedroogd)
1 laurierblaadje
Peper en zout
4 eetlepel olijfolie
Streetfood kookworkshop

- Inclusief (non alcoholische) consumpties
- Prijs gebaseerd op minimaal 15 personen
- Inclusief de BTW
- Workshop te boeken voor deze prijs van 13:00 - 16:00
Normaal: 70 euro p.p.
Nu: 65 pp euro p.p.
Bereiding
Verhit 2 eetlepels olie in een pan en bak het spek kort aan. Voeg dan de ui, knoflook, wortel, pastinaak, pompoen en de knolselderij toe en bak dit kort mee.Voeg dan de linzen, tijm en het laurierblad toe en blus af met de kippenbouillon.Kook de linzen beetgaar en breng op smaak met zout peper en de balsamico.Verhit 2 eetlepels olie in een tefalpan en bak de zalm aan twee kanten aan. Doe deze dan in een ovenschaal en bak de zalm medium in een oven van 150c .