Gebakken noedels een recept uit mauritius

Ingrediënten

200 gr gamba’s schoongemaakt
200 gr kippendijenvlees in stukjes gesneden
1 pak eieren noedels voorgekookt
2 eetlepels sushi azijn
6 eetlepels donkere sojasaus
2 eetlepels oestersaus
1 eetlepel knoflooksaus
50 gr taugé
1 winterpeen in dunne reepjes gesneden
zonnebloemolie
1 st paksoi grof gesneden
1 bosje bosui fijn gesneden
2 teentjes knoflook fijn gesneden
½ Chinese kool in de lengte gesneden
1 eetlepel vissaus
2 theelepels sesamolie
100 gr ei gebakken
peper en zout

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Gebakken noedels een recept uit de keuken van Mauritius

 

Meng in een kom de sushiazijn. sojasaus, oestersaus, knoflooksaus, vissaus en de sesamolie door elkaar en verdeel dit over 2 kommetjes. Marineer in 1 kom de garnalen en in de andere kom de kip hiermee. Verhit de zonnebloemolie in een wok. Voeg dan de garnalen toe en bak de garnalen dan  gaar. Haal de garnalen dan uit de wok en leg ze apart op een bordje. Maak de wok schoon en verhit er weer wat zonnebloemolie in. Voeg dan de kip toe  bak deze gaar en zet de kip warm weg. Maak dan weer de wok schoon en verhit er weer wat zonnebloemolie in. Bak nu de wortel en de kool kort aan. Voeg dan de pak soi toe en bak deze kort mee. Meng er dan de noedels door en bak deze mee. Voeg dan de tauge en de bosui toe en bak deze kort mee. Voeg dan de kip, garnalen en gebakken ei toe meng goed door en breng op smaak met zout en peper.