Gebakken gamba met petehbonen uit de maleise keuken

Ingrediënten

50 gr Petehbonen
400 gr gamba’s schoongemaakt
2 grote ui in ringen gesneden
Zout
olie
8 sjalotten fijngesneden
4 teentjes knoflook fijngesneden
2 kemiri noten fijngesneden
1 theelepel trassi
3 rode pepers in ringen gesneden
2 theelepels suiker
Sap van 1 limoen

Maleise kookworkshop

Maleise kookworkshop
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • Prijs gebaseerd op minimaal 10 personen
  • Ex de BTW

Normaal: 75 euro p.p.

Nu: 70, pp ex BTW euro p.p.

Bereiding

Gebakken gamba met Petehbonen uit de Maleise keuken

Verhit de olie in een pan en bak hierin de sjalotten, kemiri, pepers, knoflook en de trassi kort aan.
Voeg dan de bonen, garnalen en de ui toe en bak alles gaar. Haal dan de pan van het vuur voeg suiker, limoensap en het zout toe en serveer in een mooie kom.