Gebakken gamba met glasnoedels recept morning glory vietnam

Ingrediënten

4 jonge kokosnoot leeggehaald ( bewaar het vocht voor de bereiding)
350 gr gamba’s schoongemaakt
5 stuks sjalot fijn gesneden
2 stuks  citroengras
1 theelepel zout
2 theelepel chili olie
1 eetlepel vissaus
1 theelepel chili flakes
3 theelepel suiker
1 eetlepel gele curry pasta
3 theelepels kerrie poeder
10 st gedroogde Chinese paddenstoelen geweekt en in stukjes gesneden
150 gr santen
2 dl kokoswater
4 dl kokosmelk
400 gr glas noedels geweekt
Peper uit de molen
Zonnebloemolie

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Gebakken gamba met glasnoedels recept Morning Glory Vietnam

Bereiding:

Zet een pan met water en zout op het vuur en kook de glasnoedels af. Giet de glasnoedels op een zeef spoel na met koud water en bewaar in een kom. Doe de sjalot met het zout en de citroengras in een vijzelen stamp dit tot een gladde pasta. Zet de kokosnoten in een oven van 160 c om ze goed warm te laten worden. Verhit de zonnebloemolie in een pan en bak de gamba’s kort aan. Voeg dan de chili olie, vis saus, chili flakes, suiker, peper, zout, curry pasta en kerriepoeder toe en bak deze kort mee. Dan gaan de  paddenstoelen kokoswater, kokosmelk en de santen erbij en breng dit aan de kook. Doe er dan de glasnoedels bij en breng  aan de kook. Breng op smaak met zout en peper en serveer de gebakken gamba met glasnoedels in een kokosnoot met rijst en een lekker salade van verse kruiden.

Recept chili olie

Breng je een bezoek aan  Vietnam en je komt in Hoi Ann bezoek dan restaurant Morning Glory. Ze hebben ook een kookstudio waar je lessen kunt nemen en allemaal heerlijke Vietnamese gerechten leert maken. Echt de de moeite waard en erg leerzaam vooral als je met de koks over de lokale markt gaat.