Garnalenbeignets recept uit de spaanse keuken tortitas de camarones

Ingrediënten

150 gr klein garnalen in stukjes gesneden
1 teentje knoflook fijn gesneden- 150 gr kikkererwtenmeel
2 dl water
1 ei
1 theelepel pimenton de la Verra
2 sjalotten fijn gesneden
¼ bosje peterselie fijn gesneden
zonnebloemolie
½ theelepel zout
1 theelepel komijn gemalen

BBQ kookworkshop

  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • prijs is gebaseerd op minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 62,50 euro p.p.

Bereiding

Beignets van garnalen en gerookte paprika Spaanse keuken

Verhit de zonnebloemolie in een pan en bak de sjalotten en knoflook kort aan. Zet dan het vuur uit en laat dit afkoelen. Meng in een kom het kikkererwtenmeel met het water, ei knoflook, sjalotten, komijn, pimenton de la Verra en peterselie tot een soepel deeg. Voeg dan het zout en de garnalen toe en meng dit goed door. Schep met behulp van een kleine ijsknijper bolletjes van het beslag en frituur deze op 180c goudbruin. Haal dan uit de frituur en laat even uitlekken op wat keukenpapier