Garnalen wonton recept dim sum

Ingrediënten

500 gr gamba’s schoongemaakt en klein gesneden
1 theelepel zout
1 theelepel olie
2 theelepels geraspt verse gember
1 theelepel suiker
1 theelepel sesam olie
2 theelepels maïzena
1 eetlepel korianderblaadjes fijn gesneden
3 waterkastanjes fijn gesneden
peper uit de molen
20 won ton velletjes
1 eetlepel Chinese rijstwijn

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Gestoomde wonton met garnalen voor dim sum kookworkshop

Meng de gamba’s met het zout, olie, gember, suiker, rijstwijn, sesamolie, maizena, koriander, waterkastanje en de peper goed door elkaar in een kom . Leg een wonton vel op de werkbank en schep 1 theelepel vulling in het midden. Kwast de rand van het vel in met wat water en vouw de velletjes dicht. Druk met je vingertoppen de randen goed dicht. En stoom gaar in de stoompan.