Garnalen koekjes met kip als streetfood uit de keuken van de Filipijnen
Voor het beslag
Doe de eieren in een kom en klopt de eieren met een garde goed door. Meng er dan de bakpoeder door en meng dit goed door. Voeg dan de maïzena toe en meng goed door. Meng er dan de bloem en het annatto poeder door goed door. Voeg dan het water toe en klop dit tot een glad beslag. Je krijgt nu een soort beslag dat je met een tempura beslag kunt vergelijken. Breng het beslag op smaak met zout en peper.
Voor de vulling
Snij de gamba’s in stukjes en voeg dit aan het beslag toe. Snij de tofu in stukjes en voeg dit aan het beslag toe. Voeg dan het kippengehakt en de vissaus toe en meng alles goed door. Verhit de zonnebloemolie in een pan en schep met behulp van een ijsknijper bolletjes van het beslag. Doe de bolletjes in de hete olie en bak aan allebei de kanten de garnalenkoekjes met kip goudbruin. Haal de koekjes dan uit de pan leg op wat keukenpapier en laat even uitlekken. Serveer op een mooi bord met de dip van knoflook soja en kokosazijn